Simon & Patrick akustiske gitarer

I og med at jeg presenterte Tokaien min i forrige innlegg, så tenkte jeg det er både synd og skam om jeg ikke presenterer en annen gitar jeg har blitt alvorlig glad i. Nemlig Simon & Patrick Showcase Folk.

Simon & Patrick Showcase Folk Rosewood

Mitt kanadiske adoptivbarn.

Blame Canada

Simon & Patrick er vel et relativt ukjent merke her til lands, men som med Tokai, så fortjener merket etter min mening mer oppmerksomhet. S&P er et kanadisk merke, som kommer fra en liten plass utenfor Montreal, LaPatrie Quebec. Såvidt jeg har forstått er S&P en del av gitarfabrikant-giganten Godin, et merke som sikkert en del her på berget har hørt om. S&P tilbyr mange forskjellige gitarer i ulike prisklasser, alt fra «min første gitar-land», til øverste hylle med fullblods kassegitar med et veldig bra mic-system. På denne hylla, som er Showcase-serien, fant jeg gitaren min – «Folk Rosewood».

Led oss ikke inn i fristelse

En vakker dag fikk jeg prøve den nye kassegitaren til Einar. Jeg hadde aldri hørt om S&P før, og var naturlig nok nysgjerrig på hvordan denne trekassen var. Dom? Det var uten tvil den beste kassegitaren jeg hadde spilt på/hørt. Gitaren virket å være helt perfekt satt opp for min smak, og lyden var helt avsindig klar, men samtidig fyldig, varm og gulle god. På skrivende tidspunkt er jeg noe usikker på om gitaren til Einar er en Showcase Rosewood eller en Showcase Mahogany. Jeg _tror_ det er en Rosewood.

Så et behov var dermed skapt, og det tok ikke veldig lang tid før jeg gikk til bestilling av en Simon & Patrick showcase. Jeg gikk for modellen Folk Rosewood, en gitar med litt mindre kropp uten cutaway, noe jeg har hatt lyst på lenge. Jeg har i det heletatt hatt lyst på en skikkelig Rolls Royce-kassegitar i mange år.

Gitargleden

Måten Einar hadde fått tak i sin S&P på, var gjennom en liten gitarbutikk i Trondheim, kalt Gitargleden. Ved roret på Gitargleden står Ivar, en meget hyggelig kar med en lidenskap for gode akustiske gitarer. Butikker som viser såpass stor omsorg og interesse  for produktene sine, og som i tillegg har kjempegod service, fortjener å bli nevnt. Derfor gjør jeg det her. Så jeg benyttet meg også av Gitargleden for å skaffe gitaren min – såvidt meg bekjent er dette den eneste forhandleren i Norge for S&P (correct me if I’m wrong!), i tillegg til å forhandle andre merker som Seagull og Art & Luthrie. Sistnevnte har jeg prøvespilt forresten – kjempegode gitarer det også, til en veldig hyggelig penge.

Den som venter på noe flott

Etter noen uker med vond, vond venting (som det som oftest er når man venter på en gitar), kom storken med mitt nye adoptivbarn fra Kanada. Storken var i dette tilfellet en blidspent, skjeggete råbygding, men man tar jo det man får. Og om jeg var fornøyd? Ja… hva kan man si. Denne gitaren sparker rauv.

S&P hode

Detaljer detaljer...

Som navnet tilsier, så består det meste av gitaren av Rosentre, med kanadisk gran som lokk, noe jeg syns ser nydelig ut. Det er tydelig at folkene på S&P tar seg god tid med å fabrikere gitarene sine. Ikke noe  hastverksarbeid her i gata – det legger man merke til når man studerer detaljene på gitaren.

Selv om Folk er en forholdsvis liten gitar, er det forbausende hvor fyldig lyd det er i den. Jeg leste et sted at den skal være bedre skikket til fingerspill enn «flatt jern», men jeg kan ikke si at jeg har oppdaget noen svakheter/begrensninger i bruksområde i det heletatt. Svakheter og begrensninger i bruksområde tar gitaristen seg fint av på egen hånd…kremt. Det er verdt å nevne at mic-systemet er bra – Einar fikk tilbakemelding av en meget dreven lydmann etter en live-opptreden med sin egen S&P, om at det der var den fineste kassegitarlyden lydmannen hadde styrt lyd for. Sånt er artig å høre.

Kort sagt er dette en fantastisk gitar, og jeg kommer sannsynligvis til å mangle begge bein før jeg vurderer å selge den. Og om du skulle være interessert i å sjekke ut dette merket, anbefaler jeg på det sterkeste at du tar kontakt med Ivar på http://www.mamut.net/gitargleden/ – God jakt 🙂

Simon & Patricks hjemmeside finner du på http://www.simonandpatrick.com

Her er et par videoklipp:

Hans, i andre delfinale i X-factor

Undertegnede spiller The Wrestler

  1. Ingar Børseth

    Hei!

    Det her va ei knakandes go nettside 🙂

    Ingar

Legg igjen en kommentar


OBS - du kan bruke disse HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>